unnamed (3)
unnamed (1)
unnamed (2)
unnamed (4)
P1030067
P1030055
P1030086 (1)
P1030019

Kunstenares Geertje Vangenechten installeert zich de komende weekends in haar tijdelijk atelier: IJsberg. Ze werkt er aan de reeks 'In Vogelvlucht', waarvan het eindresultaat te zien zal zijn op BEESTIG?


Geertje is gedurende drie weekends bij ons te vinden:

2 t.e.m. 4 oktober 

9 t.em. 11 oktober

16 t.e.m. 18 oktober

Telkens van 13u30 tot 18u.


Kom eens langs en maak een praatje!

Geertje Vangenechten

Pop-up atelier #1

2 oktober - 18 oktober 2020

Stichting IJsberg

Geertje Vangenechten

Geertje Vangenechten studeerde beeldende kunsten in Antwerpen  en Gent en wisselt vandaag haar zelfstandige job als textiel- en  tapijtontwerpster af met teken- en schilderkunst. Ze werkt voornamelijk met olieverf, acryl en inkt op papier.


Vangenechten omschrijft haar artistieke praktijk als een afdaling naar het diepste van zichzelf en daar voorbij. “Los van mijn gedachten en mijn fysieke aanwezigheid, duik ik in het diepe meer van mezelf  en zwem langs koralen oevers. Hoe dieper ik duik, hoe donkerder en kouder het wordt.” De verborgen beelden die ze daar terugvindt, vist ze op en zet ze neer op papier. Elke tekening ontstaat uit een rilling, elk woord uit een trilling. Thema’s als moeder en kind komen vaak terug.


Tijdens de lockdown dit jaar, vielen de artistieke activiteiten voor  Geertje Vangenechten stil. Ze begon te tekenen, te schrijven,  te knippen en te plakken. Hier in IJsberg richtte ze een tijdelijk atelier  in, waar ze zich enkele weken installeerde en aan haar reeks  In Vogelvlucht werkte. Deze beperkte serie bestaat enerzijds uit  een verzameling al dan niet gepersonaliseerde artefacten (unieke

ambachtelijk gemaakte boekjes met allerlei verhalen en  illustraties)  en anderzijds uit een groot schilderij dat zij speciaal voor het  Stadsfestival Damme in situ maakte.