Stichting IJsberg

GGG

Geschreven, Getekend en Gedrukt

Bij IJsberg hebben we graag aandacht voor taal en beeld. In een reeks kleine documentaire tentoonstellingen brengen we beeldend kunstenaars en schrijvende mensen samen. Zo gaat er veel aandacht naar illustratoren en dichters. Zij verbinden hun beeldend en schrijvend werk, vullen elkaars oeuvre aan.


"All art is a form of literature" poneerde Fernando Pessoa. Wij vertalen dat in boeiende kleine GGG-expo’s. Elk duo realiseert voor de expo ook een in-situ-XXL-werk in de vorm van een tijdelijk fresco: ‘De Muur’. Elke GGG krijgt bovendien auditieve en visuele aandacht op ons Poëzieparcours langs de Damse vestingen en op de groeiende ‘Stenen woordenwandeling’ in het historisch centrum van de stad.


Tijdens de tentoonstellingsperiode organiseren wij Zomer- of Winterzinnen die het leven en werk van het tijdelijke GGG-duo op een persoonlijke manier uitdiept. Voor elke GGG wordt ook een ‘IJsbergatelier’ geprogrammeerd: deelnemers steken de handen uit de mouwen en gaan, geïnspireerd door het werk van de kunstenaars, zelf aan de slag.

Meer info over de voorbije edities vind je hier: