Stichting IJsberg

IK WORDT

Ingrid Godon

Tijdens haar periode als illustratrice voor verschillende uitgeverijen ontstaan in 1995 Nellie en Cezar, de geesteskinderen van Ingrid Godon. Na het verschijnen van haar eerste prentenboek ‘Wachten op een matroos’ in 2000 legt Ingrid zich steeds meer toe op het illustreren van prentenboeken. Er komt ook meer en meer belangstelling voor haar nieuwe werk, met opdrachten uit het buitenland. Intussen groeien 'Nellie & Cezar' uit tot de lievelingen van vele kleuters en kleuterleiders.


Ingrid blijft door de jaren heen zoeken naar vereenvoudiging en uitpuring en dit brengt haar meer en meer bij de essentie. Haar werk wordt opgemerkt vanwege haar poëtische, gevoelige personages en enscenering. In 2011 verschijnt ‘Ik wou’ bij Lannoo. Dit boek staat helemaal los van haar werk voor kinderen en spreekt voor het eerst ook volwassenen aan. Geïnspireerd door oude portretfoto's maakte Ingrid haar eigen portrettenreeks. Het idee om ze bij elkaar te brengen in een boek, was voor de hand liggend. In dezelfde reeks verschenen later ook 'Ik denk' en 'Ik moet'. De Nederlandse auteur Toon Tellegen stelde voor om de beelden van tekst te voorzien en dit resulteerde in een aangrijpende ontmoeting tussen woord en beeld.

De kinderboeken, vaak dierenverhalen, van de Nederlandse auteur Toon Tellegen worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang. Hier in de turnzaal brengen we een selectie van de portretten van Ingrid gecombineerd met enkele tekstfragmenten van Toon.

Naast het werk van Toon en Ingrid vind je in IJsberg onder andere ook werken van kunstenaars Maen Florin (BE) en Chaim Van Luit (NL).

21/09/18—06/01/19

Er was eens.

Alles ontstaat, alles beweegt, alles verdwijnt.  Er is een begin, er is een einde en weer een nieuw begin. Ik word, wij worden. Alles wordt. Met vallen en opstaan. Beperkt in tijd en ruimte. Verlangend naar meer. Hunkerend naar de onbereikbare harmonie van het altijd gelukkig zijn. In de voormalige turnzaal van Stichting IJsberg treden bezoekers van 21 september 2018 t.e.m. 6 januari 2019 even binnen in de wereld van illustratrice Ingrid Godon (BE) en auteur Toon Tellegen (NL).